Interculturalitate belgiano-română la Fălticeni

Grupul Local de Tinert „Aripi în Europa”, în parteneriat cu Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret din România şi Şcoala nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni derulează în perioada 29 martie – 4 aprilie a.c. Proiectul „Interculturalitate belgiano-română”. O clasă de ştiinţe umane, 33 de elevi, din Courtrai – Belgia, se află în aceste zile în România, mai exact repartizaţi în trei grupe, în Fălticeni, Moldoviţa şi localitatea vasluiană Codăieşti.

La Fălticeni este prezent un grup de 12 elevi şi un cadru didactic. Tinerii belgieni participă alături de tinerii din România la o serie de evenimente organizate în comun. Între aceste evenimente menţionăm ora de joacă pentru copiii din Fălticeni, care va fi organizată astăzi între orele 12 şi 14, la localul de pe strada Ion Dragoslav al Şcolii „Mihail Sadoveanu”.

Vor fi organizate vizite la Muzeele locale şi cele judeţene, la mănăstiri, iar duminică, de la ora 19, va fi organizată o seară interculturală. Scopul proiectului constă în cunoaşterea reciprocă, schimbul de opinii despre România şi Belgia, sistem de învăţământ, viaţa tinerilor din cele două ţări, etc. Pentru a veni în România, elevii belgieni au organizat seri de prezentare a României, au gătit şi au vândut prăjituri româneşti. Din banii strânşi tinerii, şi-au plătit călătoria în România. În plus, belgienii au donat Grupului Local de Tineret „Aripi in Europa” suma de 1000 de euro.

Articol aparut si pe Cronica de Falticeni http://cronicadefalticeni.wordpress.com/2010/03/31/interculturalitate-belgiano-romana-la-falticeni/


Lasă un comentariu